POSTANI
PROGRAMER

LINKOVI I MATERIJALI 

 POTREBNI  ZA POČETNO UČENJE PROGRAMIRANJA

POSTANI
PROGRAMER
 

 

Programer je danas jedno od najtraženijih zanimanja na svijetu. Izrada programa za stolna računala, tablete ili za mobitele ....

Alat za izradu programa za mobitele s Androidom - APPINVENTOR:

1.  http://appinventor.mit.edu/ - potreban ti je na gmail-u otvoren račun, znanje engleskog jezika i dobra volja. Ima jako puno vježbi i primjera. Možeš izraditi program za mobitel a ne moraš poznavati Javu (programski jezik)

primjer prve igrice koju je napravio Živolić Ivan, učenik 8. razreda učeći Appinventor MoleMash.apk . Igricu možeš skinuti na svoj mobitel, instalirati i probati.

2. http://www.infokup.hr - službena stranica školskih natjecanje iz informatike. Ima mnogo zadataka i rješenja s natjecanja. Putem linka ALATI možeš besplatno skinuti razne alate potrebne za programiranje npr. u jeziku C++, Basic itd.

3. http://code.org/ - organizacija koja djeluje pod motom Svatko ima pravo naučiti programirati. Zadaci i vježbe prilagođeni mlađoj dobi. Dio zadataka i videa preveden na hrvatski jezik. Pozadina - programski jezik Javascript.

Stranica će se nadopunjavati ....

Ako i ti imaš zanimljive linkove ili materijale vezane za ovu temu i želiš to podijeliti s nama pošalji na mail: tajana.velikanja@skole.hr